HTML

Rimócról rimóciaknak!

Mivel a www.rimoc.hu oldal üzenőfalát sokan használták napi viták megtárgyalására, ezért gondoltam, itt az ideje egy amolyan állandó fórum gyanánt, kihasználva az internet adta lehetőségeket elindítani ezt a blogot. Téma megjelölésként az egyes bejegyzéseket gondoltam (pl.: fórumok, nyuszi-figura, és amit még kitalálnak) A moderált hozzászólások némelyike átkerül az "őrjöngő" bejegyzés alá, de oda is ki kell érdemelni a bejutást! Megjegyzést, kérést, bejegyzét nekem küldjenek: doub@index.hu Kellemes olvasgatást kíván: Bablena Feri

Friss hozzászólások

  • doub: fantasztikusan hülye emberek vannak a rimóciak között... elmennek egy Mária búcsúra és felháborodn... (2010.08.17. 11:55) Dühöngő!
  • Dän Von Fice: RIMÓC - Augusztus 7. szombat 15. Falunap és Magyarok Vására 10:00 Paintball verseny (nevezés 30/8... (2010.08.01. 19:45) Unatkozunk!?
  • doub: Azt hiszem a régi vitára pontot tehetünk, egyrészt meg régi, másrészt, mert megalakult a Rimóci If... (2009.09.07. 14:16) Kezdjük el!
  • tajszolam: na szóval - az előbb nem ment el. Örvendek, hogy találkoztam Rimóccal, mert rég szeretném magnóvé... (2008.12.10. 16:49) Értékleltár
  • ínyenc: Köszönet érte!! (2008.11.28. 18:02) Négy Évszak Rimócon

1S-ek Rimócon!

2008.04.29. 21:11 :: doub

FRISSÍTVE!

A nemzetközi önkéntesek csapata festett és alkotott.
A segítségükért köszönetet érdemelnek és remélhetjük, hogy megpróbálják máskor is Rimócot célba venni, amikor helyszínt keresnek. Ám jobb lesz ha előbb egyeztetni próbálják az időpontot úgy, hogy az ne legyen ilyen zsúfolt az itt élők számára. :)
Ebben a bejegyzésben van egy cikk, amit egyikük írt, illetve a fényképek, amiket a Közösségi Házban kiállítottak.

Nem utolsó sorban Rimóc kapott egy 'nemzetközi nyulat' is, amit közösen készítettek. Azt mondták, hogy ebben kilenc ország nyulai egyesülnek. :D






Korábbi bejegyzés:
Különleges lehetőség adótott Rimóc számára, ami sajnos meglehetősen rossz időzítéssel párosult, ugyanis az EGYESEK (1S-ek) Egyesület idén május első hétvégéjén újra ellátogat Nógrád megyébe, a számukra már ismert Hollókőre, Nagylócra és idén először Rimócra is.
Ők azok akik tavaly lefestették a nagylóci temető kerítését. Most is körülbelül 30 külföldi (Azerbajdzsán, Örményország, Törökország, Hollandia, stb) fiatal (16-26 éves) látogat el ide, hogy egy kis közmunkával múlassák az időt, közülük előre láthatólag tizen Hollókőben, huszan pedig Rimócon.
Rimócon a tervek szerint szintén le fogják festeni a temető kerítését, valamit egy kicsit különlegesebb munka is vár rájuk, a felső iskola belső udvarában a falra festenek figurákat, amiket a kicsik remélhetőleg nagy örömmel fogadnak majd. Hétfőre játszóházat tervezünk, illetve kiállítást, és  négy óra táján egy bemutatót (mindenki a saját országát) a Közösségi Házban.
Lelkesen fogadjuk őket, de örömünk nem lehet teljes, hiszen alig akad ember Rimócon, akinek ezen a hétvégén ne lenne programja, mert ugye ballagás, elsőáldozás, anyák napja és ami miatt sokan más programot terveztek: hosszú hétvége.
Mindazonáltal reméljük, hogy minél többen szakítanak időt, hogy el tudjanak jönni, és társulnak hozzájuk munka közben. Ha valaki tehát szeretne, akkor mivel festés lesz a leggyakoribb tennivaló, ha lehet ecsetet :) hozzanak magukkal, vásároltunk ugyan, de természetesen csak végletes mennyiségben. A fiatalok szombaton-vasárnap-hétfőn 10 órára jönnek át Rimócra, három óra múlva tartanak egy egyórás ebédszünetet, majd délután kettőtől újabb három órán át szorgoskodnak és akkor, vagyis öt órakor hazaindulnak.
Ellátogatni ezen programokra már csak azért is érdemes/érdekes lehet, mivel néhányan annyira eltérő kultúrájúak, hogy meglehet, máskor nem lesz még egy ilyen lehetőség bárki számára is ismerkedni, kapcsolatot teremteni hasonló emberekkel. Nem csak más országból jönnek, hanem más nyelven beszélnek, más ételeket esznek, más a vallásuk, más lehet az öltözködési szokásuk és sorolhatnám még, ki tudja.
Érdekes emberek segíteni szeretnének valamely módon, hát mi is köszönjük meg nekik azzal, hogy nem hagyjuk, hogy egyedül dolgozzanak.
Különösen felhívnám a figyelmet a hétfő délután 16.00 órakor kezdődő programra, a Közösségi Házban, mikor mindegyik országból egy-egy fiatal bemutatja, hogy milyen különbséget-azonosságot fedezett fel a mi országunkkal, kultúránkal.

3 komment

Címkék: fiatalok rimóc egyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://rimoc.blog.hu/api/trackback/id/tr90447800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gina 2008.04.30. 07:13:12

Miért pont hétfőn lesz az a program??? Nekem akkor vizsgáznom kell... :( :(

Kossuth Lajos unokája 2008.07.01. 12:00:30

Valamikor ezt társadalmi munkának nevezték.Ma is van hajlandóság,csak meg kell szólítani a gyerkőcöket,már alig várják!

Madár Gyuláné Győr Koroncói ut l3 2008.07.07. 13:43:16

Mult héten voltunk Szécsényben az Országos Meteor találkozón. Ellátogattunk Rimoc-ra is.Nagyon tetszett az asszonykórus-és a baba-múzeum
gratulállok a szép dalokért és a csodálatos babákért.

Tisztelettel. Madárné Ildike
süti beállítások módosítása