HTML

Rimócról rimóciaknak!

Mivel a www.rimoc.hu oldal üzenőfalát sokan használták napi viták megtárgyalására, ezért gondoltam, itt az ideje egy amolyan állandó fórum gyanánt, kihasználva az internet adta lehetőségeket elindítani ezt a blogot. Téma megjelölésként az egyes bejegyzéseket gondoltam (pl.: fórumok, nyuszi-figura, és amit még kitalálnak) A moderált hozzászólások némelyike átkerül az "őrjöngő" bejegyzés alá, de oda is ki kell érdemelni a bejutást! Megjegyzést, kérést, bejegyzét nekem küldjenek: doub@index.hu Kellemes olvasgatást kíván: Bablena Feri

Friss hozzászólások

  • doub: fantasztikusan hülye emberek vannak a rimóciak között... elmennek egy Mária búcsúra és felháborodn... (2010.08.17. 11:55) Dühöngő!
  • Dän Von Fice: RIMÓC - Augusztus 7. szombat 15. Falunap és Magyarok Vására 10:00 Paintball verseny (nevezés 30/8... (2010.08.01. 19:45) Unatkozunk!?
  • doub: Azt hiszem a régi vitára pontot tehetünk, egyrészt meg régi, másrészt, mert megalakult a Rimóci If... (2009.09.07. 14:16) Kezdjük el!
  • tajszolam: na szóval - az előbb nem ment el. Örvendek, hogy találkoztam Rimóccal, mert rég szeretném magnóvé... (2008.12.10. 16:49) Értékleltár
  • ínyenc: Köszönet érte!! (2008.11.28. 18:02) Négy Évszak Rimócon

Kezdjük el!

2008.03.31. 12:23 :: doub


Üdvözlök mindenkit!



Elindulhat a dolog, úgy értem ide lehet írni a kommenteket, itt lehet vitázni, a rimoc.hu-t pedig meghagyni jobbára a turistáknak! :)
Ha valaki bejegyzést kíván küldeni, kérem a doub@index.hu-ra küldje el e-mailben, és én felteszem. Kezdetleges még a dolog, egyenlőre én vagyok amolyan felügyelő szerv, későbbiekben majd kialakul valamilyen rendszer.
Bablena Feri
HAJRÁ!

18 komment

Címkék: rimóc

A bejegyzés trackback címe:

https://rimoc.blog.hu/api/trackback/id/tr26404438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gina 2008.04.02. 12:19:17

Jó lett a kép, ügyesen megcsináltad :) :-x

Petrvs 2008.04.02. 17:21:30

OK! remélem, kezelhetőbb, és inkább felhasználóbarát lesz mint ama másik. Bár lehet, hogy bejelentkezős-kódosra kellene? Nem tudom, ti értetek hozzája. Amúgy tényleg jó a kép.

Hajrá!

P.

Kiss János 2008.04.14. 19:43:22

Mit ajánlotok teanager gyerekeket nevelő szülőknek,hogy pezsgő,eleven ,fiatalos lendületet tudjon venni a falu.

Kiss János 2008.04.18. 21:21:40

Lassan itt a nyár a sulinak vége.Fiataljaink vissza térnek.Egy klassz ifjúsági találkozót kéne szervezni a nyárra.Pihentető laza vetélkedővel,főzőcskézéssel,táncal,gondolat cserével és bulizással.Itt az ideje ,hogy a fiatalok átvegyék a falu arculatának formálását,ehez viszont többször össze kell,hogy jöjjenek.Övéké a jövő,övék a falu.

doub 2008.04.18. 22:27:21

a kocsmákban nem fog összekovácsolódni csapattá a fiatalság, mégis van olyan vélemény, hogy inkább oda járjanak, mint a klubba. Hát aki bejön a klubba az addig sem iszik, cigizik, nem szívja mások füstjét, hanem ha mást nem legalább játszik akár biliárdot, csocsót, ping-pongot, monopoly-t, szópárbajt, akár az egyre gyűlöltebb, de a játékosok számára egyre nagyobb fanatizmust kiváltó pókert is, mégsem a kocsma lesz számára a hely ahová jár, akár később is. És a tervek is gyűlnek... filmnézés és bál/buli mint csalogató. Aztán ha megint jönnek, akkor lehet külön kérésük szerint szervezni dolgokat... már ha nem zavarja ez a szülőket... akinek nem inge ne vegye magára, de nem csak kritizálni kellene a klubot, mint züllés helye... ha lenéznének néha! Én időmtől tellően (nem érek rá! :) )segítek ebben.

Bablena Attila 2008.04.19. 00:51:31

Kiss János kérdésére és véleményére reagálnék. A pezsgő, eleven, fiatalos lendület ott van, ahol világos, elérhető -és mégis erőfeszítést követelő- célok vannak, nem zárkóznak el az újító ötletektől, tetterő van és alkotásvágy, ötletgazdagság, készség az összefogásra, a problémák kihívásként való értelmezésére. Kezdeményezőkészség, dinamizmus, baráti/családias szellem, bizalom, stb... az élet feladatként és nem problémaként való felfogása, az élet szeretete áll a fiatalosság hátterében.
Lehet csinálni jó találkozókat Rimócon (is) - ehhez sok utánajárásra, szervezésre, a faluvezetők részéről BIZALOMRA van szükség fiatalok, szervezők, stb. irányában. SZEMÉLYISÉGEK kellenek a falunak, akik az életet szervezni, mozgatni tudják.

Bablena Attila 2008.04.19. 09:34:09

A kocsma-vagy-klub vitában csatlakozom Doub véleményéhez. Jobb ha a művelődési házba járnak a fiatalok, mint kocsmákba. (Ha nagyon negatíve közelítjük meg dolgot: két rossz közül a kisebbet kell választani, ha mindenképpen választani kell -és a klub nem is olyan rossz, mint egyesek feltételezik).
A fiatalok részéről igény és jogos elvárás, hogy legyen olyan hely Rimócon, ahol leülhetnek és beszélgetnek, ismerkedhetnek, talán falatoznak is, vagy bekapnak egy-két pizzát, vagy egyéb őket érdeklő tevékenységeket csinálnak (pl. játszanak), vagy kisebb-nagyobb közösségekbe szerveződve csinálnak valami őket érdeklő dolgot.
Sokak panasza, hogy ilyen hely Rimócon nem igazán van, és ezért járnak máshová, akik tehetik. Akik nem, azoknak marad Rimóc, jobb híján kocsma vagy más -jobb/rosszabb- megoldások.
Felelősen gondolkozó vezető nem mond olyat, hogy menjenek haza, mert néhány szülő panaszkodott. A fiatalokkal foglalkozni kell; nekik programokat, lehetőségeket kell adni és szervezni, ahol tevékenykedhetnek, kifejthetik képességeiket, és jó irányba fejlődhet személyiségük.

Gina 2008.04.19. 12:01:47

Igen, a klub jó hely, a fiatalok összekovácsolódnak (erre példa volt a kistérségi sportnap is, ahol a fiatalok segítettek Ferinek), nem rossz helyen töltik az időt, szórakoznak, kiakalulnak haveri, baráti viszonyok, bizalom kötődik. Valahová menni kell, nem akarnak otthon ülni, és gondolom egy szülő sem örülne neki h akár kocsmába, akár más városba járna a gyerek esténként. Az meg h péntek esténként kicsit tovább maradnak, hát Istenem...az péntek este. Ha pedig lesznek még programok nyáron (sportnap, akár közös bográcsolás, mulatozás) ott össze lehetne fogni újra. De összefogni csak akkor lehet h már van egy olyan csapat, ahol ismerik egymást a fiatalok, és erre az ismerkedésre, összekovácsolódásra jó hely a klub :) Most ezt nem csak azért írtam h reklámozzam a Dr. Manga János Közösségi Házat (alias klub), de Rimócon talán ez a legalkalmasabb hely egy fiatalnak. szerintem...

Kiss János 2008.04.25. 10:02:07

A Rimóci Újság hozza le minden oldalon a lap alján a rimoc.blog.hu címet

Cheese 2008.05.04. 21:56:34

Sziasztok.
Ez itt elmondottak mind szép és jó, csak a mai fiatalság nem éppen pont ezeket a szemléletket követi ,mint az észrevehető kis falunkban.
Mit jelent az , hogy fiatal?Ki számít fiatalnak?
14 - 20 évesek vagy 20 - 30 évesek?
A mai fiatalok szerintem elképzelni sem tudják,hogy mi az az összetarás , mi az hogy tenni valamiért ,mert igazából nincs tapasztalatuk e téren!Szóval...nagy esélyt nem látok rá ,hogy mondjuk 10-20 "gyerkőc" együtt tegyen a faluért,ami az "övék"!:S
Minden jót az oldal látogatóinak!

doub 2008.05.05. 09:53:34

tudod Cheese, mindenki magából indul ki... :D
nem egyszer találkoztam már fiatallal, aki tenni akart Rimócért egy csapattal együtt... láttam sokszor összetartást, tenni akarást, amiből aztán születtek dolgok, amikre negatív kritika ritkán érkezett... gondolok itt például a falunapi rendezőkre, akik általában mind a fiatalok közül kerülnek ki... (fiatalok szerintem azok, akik magukat annak érzik, vagy ha más nem, legalábbis akinek még nincs családja, és ráér fiatalosan élni az életét)... de vannak táncosok (falunapon fellépő lányok, egyre több rimóci táncot táncoló legény), vannak zenészek: ugye nem egy zenekar alakult már Rimócon, ott vannak még a gitárosok is, és valamikor volt egy kórus is. De a kobakkal is sok fiatal szokott együtt dolgozni, ők is mind tenni akarnak egy picit a faluért.
További példa a sportnap. ha van aki összehívja őket, akkor szivesen tesznek a közért dolgokat... és újabb példa jutott az eszembe: polgárőrök, köztük is egyre több a fiatal.
egyébként, hogy a falut nem érzik sajátjuknak szerintem nagy részben a szülők hibája...
az teljesen igaz, hogy nem ezek az irányadó elvek... de csak irányt kell mutatni. kevesekben van kezdeményező készség, de hozzájuk sokan szoktak csatlakozni.
szal Csizi, ha van valami ötleted hajrá, keríts magad mellé fiatalokat (tuti lesznek), és te is megtapasztalod, hogy van itt összetartás, csak rá kell lelni. :)
ë... "kérem kapcsojja ki"
csüsz

Cheese 2008.05.05. 10:49:32

:D
Próbálom valahogy az egzisztenciámat felépíteni ... több kevesebb sikerrel ,ugyhogy nem nagyon van nekem erre időm!De azért kössz!
Csóxi

Kossuth Lajos unokája 2008.07.01. 11:55:44

Kreatív táborokat kell szervezni.

2020 2008.07.27. 09:56:16

Ébresztő!!Ti akik itt akartok élni nyissátok ki a szemeteket és a teremtő cselekvés erejével lássatok munkához.Ne várjatok mások kegyelmére.Már jó pénzért sincs hajlandóság ügyes-bajos dolgaitok felvállalására.Nincs jelentkező jólfizető állásokra.Itt az ideje a valóság reális értékelésére.

B. Alexandra 2009.08.11. 12:34:39

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Szombat éjjel eltűnt a Temető utcából egy 1 éves, krém színű, Fahéj névre hallgató, szelíd nőstény vadászgörény, melynek jelenleg kölyke van.
Kérek mindenkit, aki látta, vagy bármit tud felőle, hogy hívja a 06 30 439 7931-es telefonszámot, vagy írjon a lyonesse@citromail.hu-ra, esetleg a Temető utca 22 szám alatt keressen meg!
Jutalom a megtalálónak!!!
Nagyon szépen kérlek titeket, segítsetek!!!!

doub 2009.09.07. 14:16:56

Azt hiszem a régi vitára pontot tehetünk, egyrészt meg régi, másrészt, mert megalakult a Rimóci Ifjúsági Egyesület, ami azt hiszem az összes felsorolt problémát/lehetőséget hivatott és szándékozik is megoldani/kiaknázni. Minden fiatal csatlakozhat, átvehetjük az irányítást :), megmutathatjuk, hogy mit tudunk.
süti beállítások módosítása